Klíma

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

Klíma

Energiatakarékos klíma rendszerek a hűtés és a fűtés problémáira. Korszerű és energiatakarékos
megoldások, korrekt áron. Inverter technológiás klíma üzletekbe, lakásokba és irodákba.

FUJITSU és FISHER klíma technika telepítés és karbantartás.

Klíma

A nyár beköszöntével a nagyáruházak polcain és a webáruházakban is sokféle klíma kapható. Ezek árba, minőségben és áramfogyasztásban is jelentősen eltérnek egymástól. Bármennyire is melegünk van, vagy szeretnénk olcsón megúszni, nem érdemes a legolcsóbb vagy az elsőnek az utunkba kerülő klíma megvásárlása mellet dönteni. Célszerű olyan szaküzletben megvásárolni a klíma berendezést, ahol megfelelő a szaktanácsadás. A klíma beszerelése előtt felmérik a helyszínt, és pontos, részletes, írásos árajánlatot adnak. Ha ezt kimarad, akkor a klíma nem váltja be a hozzá fűzött reményeineket és több lesz a bosszúság, mint az öröm.

A modern klímakészülékek képesek gazdaságosan hűteni és fűteni egyaránt. Az újfajta klíma technika alkalmassá teszi az eszközöket, hogy akár kiegészítőként, akár kizárólagosan megoldják a hűtési/fűtési igényeket. Ugyanakkor a mai klíma technika nem kizárólagosan a hőmérsékleti megoldásokra korlátozódik. A gyártók – többek között – felfedezték, hogy a klímakészülékek tökéletesen alkalmasak a levegő megszűrésére is. A klíma technika így ma már jelentősen túlmutat a meleg levegő szimpla hűtésén.

Egy jobbfajta klíma készülék levegőtisztító funkciója is igen hatásos. A beépített különféle szűrők képesek kiszűrni a levegőben található polleneket, a kellemetlen szagokat és elpusztítják a lebegő organizmusokat, a baktériumokat és vírusokat. Ugyanakkor a klíma technika képes a levegő páratartalmát is befolyásolni. A minőségi klíma – a hőmérséklet jelentős változtatása nélkül – csökkentheti a helyiség páratartalmát, ami a közérzetre és a berendezési tárgyakra nézve is egyaránt hasznos lehet.

Azok, akik a klíma technika hallatán a magas villanyszámla miatt aggódnának, érdemes alaposan szemrevételezni egy-egy klíma energiahatékonysági mutatóit. A most forgalomban lévő, minőségi klíma berendezések között nem ritka az A+++ hatékonyság sem. Ezek a klíma termékek, amellett hogy hűtenek, fűtenek és levegőt tisztítanak, még gazdaságosan is működnek.

A klíma technikai megoldások között többféle kivitellel találkozhatunk. A legismertebb a magasfali split klíma, amelyet a helyiség oldalfalára tudunk elhelyezni. Ugyanakkor ismert még az irodák álmennyezetbe szerelhető kazettás klíma egysége is. Speciális megoldást kínál, elsősorban olyan helyeken, ahol nincs függőleges oldalfal (pl. tetőterek), a padlóra állítható oldalfali split klíma. A másik speciális kivitel a kültéri egység nélküli klíma. Ez tökéletes megoldást nyújt olyan épületek esetében, ahol nincs lehetőség a kültéri egység elhelyezésére (pl. műemlék épületek).

A fentiekből jól látszik, hogy a klíma technika ma már nem csak a hűtésről szól. A klíma fűthet, párátlaníthat és folyamatosan képes a levegő tisztítására is, hogy csak a fontosabbakkal foglalkozzunk. Szakértőink készséggel adnak további tájékoztatást Önnek, bármilyen jellegű, otthoni, irodai vagy ipari jellegű klíma technikai kérdésben.

További termékeink

Biztonsági rácsKamera rendszerBeléptetőGarázskapuIpari kapuRedőnykapuGyorskapuSorompóAkadálymentesítés

BMMK portál a biztonságtechnika és kaputechnika szakértője.

Hozzászólások lezárva.