Akadálymentesítés

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

Akadálymentesítés

Automata toló és szárnya ajtók az akadálymentesítés problémáira. Korszerű megoldások,
megfizethető áron. Akadálymentes bejáratok egy, kettő és négy mozgószárnyas kivitelben.


Akadálymentesítés DITEC automata ajtókkal országosan.

Akadálymentesítés

Hazánkban több mint 200 ezer mozgáskorlátozott ember él. Azonban számukra a legtöbb helyen még nincs biztosítva az akadálymentesítés. Pedig számos megoldás létezik a problémára. Az automata ajtó az egyik leghatékonyabb akadálymentesítő megoldás. Lehet toló és lengőszárnyas kivitelű is. A DITEC küszöb nélküli automata ajtó rendszerek az akadálymentesítés jól bevált módszerei.

Az akadálymentesítés ma már elfogadott szükségszerűség egy építkezés vagy felújítás során. A mozgáskorlátozottak számára biztosított megfelelő lehetőség kialakítása előtt több tényezőt is figyelembe kell venni.

Az akadálymentesítés már pár centiméteres szintkülönbség esetén is szükséges lehet. A kerekesszékkel közlekedők ugyanis nem, vagy csak nehézségek árán képesek egy küszöbön átjutni, pár lépcsőfok megtétele pedig szinte lehetetlen feladat számukra. Az ilyen kismértékű szintkülönbségek akadálymentesítő eszköze a rámpa. A rámpa egy kis leejtő szöggel tervezett feljáró, melynek felülete csúszásmentesített, illetve kültéri rámpa esetében időjárásálló is. Ez leggyakrabban alumíniumból készül, de lehet betonból vagy fából is. A rámpa magassági korlátja 1,8 méter, e fölötti szintkülönbségeknél már nem alkalmazható.

A akadálymentes rámpa kialakításához aránylag sok helyre van szükség. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor a szintkülönbségek áthidalására az akadálymentes emelőlap használható. Kültérre és beltérre egyaránt telepíthető kisméretű emelő szerkezetről van szó. Az akadálymentes emelőlap helyszükséglete alig nagyobb egy kerekesszék helyszükségleténél. Mozgatása általában elektromos árammal történik, de áramszünet esetén akkumulátorról vagy kézi erővel is mozgathatjuk az emelőlapot. Fontos, hogy az akadálymentes felhajtás érdekében az emelőlap rendelkezzen egy lenyitható felhajtólemezzel, amely működés közben, felhajtva a kerekesszék legurulását is megakadályozza.

Több emeletnyi szintkülönbségek akadálymentesítő eszköze lehet a korlátlift. Ez a korlát mellett, annak vonalát követve, felfelé illetve lefelé mozgó emelőlap. Az akadálymentesítés lehetőségeit figyelembe véve a lift kialakítása többféle lehet. Alakíthatjuk kerekesszékkel érkezőknek, de rendelkezhet saját ülőfelülettel is. Az akadálymentes korlátlift speciális tervezést és kivitelezést igényel tekintve, hogy szinte minden lépcső kialakítása eltérő. Működtetéséhez elektromos áramra van szükség, melynek a legcélravezetőbb megoldása a beépített akkumulátor. Ez ugyanis áramkimaradáskor is képes biztosítani a folyamatos használatot. Az akkumulátor töltéséről a végállásoknál elhelyezett automatikus töltő gondoskodik.

Mobilis akadálymentesítő eszköz lehet a lépcsőn járó. Ez egy összecsukható, akár autó csomagtartójában elhelyezhető kerekesszék-szállító eszköz. Az akadálymentes lépcsőnjáró képes stabilan rögzíteni és megtartani egy mozgáskorlátozott kerekesszékét, illetve a csúszásmentes hernyótalpainak köszönhetően biztonságosan fel-le szállítani a lépcsőfokokon. Az akadálymentes lépcsőnjáró irányításához egy másik személyre is szükség van. Az energiaellátásról a beépített akkumulátor gondoskodik.

További termékeink

Biztonsági rácsKamera rendszerBeléptetőGarázskapuIpari kapuRedőnykapuGyorskapuSorompóKlíma

BMMK portál a biztonságtechnika és kaputechnika szakértője.

Hozzászólások lezárva.